WAUW-Actie


In Brandwondencentrum Groningen is de bouw van de nieuwe verbandwisselkamer in volle gang. Kinderen kunnen nog dit jaar met minder pijn genezen.


Brandwonden zijn heel erg pijnlijk. Dat geldt zeker voor het dagelijks verwisselen van het verband. Iedereen kent het gevoel van de pleister die van je geschaafde knie wordt getrokken. Zoiets moet het zijn. Maar dan vele malen pijnlijker, over een groter oppervlakte. En elke dag opnieuw.

Afleiding helpt

Een volwassene beseft dat pijn onderdeel is van de behandeling en bijt dapper door. Helaas werkt dat niet voor jonge kinderen. Het enige dat helpt, is het kind afleiden tijdens de behandeling. We wilden daarom een verbandwisselkamer bouwen waar kinderen graag verblijven.

Een kamer waar kinderen opgaan in hun fantasie 

In de verbandwisselkamer kunnen kinderen samen met een pedagogisch medewerker een spel spelen op de iPad, een leuke film kijken of luisteren naar hun favoriete muziek. En opgaan in hun fantasie. Zo’n ruimte zou de angst voor de dagelijkse verbandwissels enorm verminderen.

Het resultaat is… wauw!
Zo’n kamer is zeker niet goedkoop. Gelukkig besloot de Brandwonden Stichting het goede doel van de 4 mijl van Groningen, een groot hardloopevenement, het brandwondencentrum te steunen. Ook Marco Borsato hielp mee om het project te laten slagen. Ook Kind en Brandwond ondersteunde dit project met een financiële bijdrage.

WAUW, DANK JULLIE WEL!

Bianca Habing Projectleider actie WAUW

 

 

wauw3

wauw4

wauw5

wauw2