Kiwanis Huis

De Kiwanis Huizen in Beverwijk en Groningen zijn in de eerste plaats bedoeld voor gezinnen met kinderen met brandwonden. Zo kunnen ouders hun kind bijstaan in een moeilijke, vaak traumatische periode. Hier vinden ze begrip voor hun situatie. Daarnaast kunnen familieleden van volwassen brandwondenpatiënten hier verblijven. Het Kiwanis Huis blijkt een onmisbare voorziening voor de brandwondenzorg. 


Als een kind wordt opgenomen in het brandwondencentrum is het belangrijk dat ouders en kind dicht bij elkaar blijven, zodat een gezin na een traumatische gebeurtenis niet wordt gescheiden.

Behalve een plek om te overnachten, bieden de Kiwanis Huizen ouders alle comfort van een gewoon huis zoals tv, telefoon een wasmachine. Daarnaast is er de mogelijkheid om te ontbijten en/of te lunchen.

Een geborgen omgeving en een luisterend oor

Als er ouders in het Kiwanis Huis overnachten, staat het secretariaat van het van het brandwondencentrum voor hen klaar, gesteund door vijf vrijwilligers. Zij bieden een luisterend oor en kunnen veel vragen beantwoorden.

Giften maken het verschil

Dankzij de giften van Stichting Kind en Brandwond zijn we in staat om het verblijf van de kinderen zo optimaal mogelijk te laten verlopen.

 

Meer weten?

Kiwanishuis Beverwijk

Kiwanishuis Groningen