Jongerenweek 2014


Nooit eerder zag de leiding zo’n hechte groep. Eén van de opmerkingen van de jongeren is bijgebleven: “We zijn gewoon familie, weet je”. Kijk, daar doen we het voor!


 

Er waren een paar nieuwe gezichten bij, dus begon de groep met een kennismakingsspel. Toen de groep een beetje tot elkaar was gekomen, werden ze tegen elkaar op gezet. We speelden Jongens Tegen de Meiden, zoals op tv, wat de meiden natuurlijk wonnen. ‘s Avonds trokken de jongeren naar het donkere bos, waar de spoken op hen wachtten… Het gegil was kilometers ver te horen!

Hoeveel toon jij in een selfie?

Alle jongeren maken selfies. Voor klinisch psycholoog Kirsten Lamberts een mooi haakje om te praten over hoe de jongeren zichzelf zien. En hoe ze zich graag aan de wereld tonen. Hierna volgde een workshop zelfverdediging. Het leverde wat blauwe plekken op, maar ook veel nuttige kennis! Na zoveel inspanning was het tijd voor ontspanning: lekker dollen in zwembad de Stiennen Flier.

Fluisterboot & schreeuwsupport

De volgende dag ging de groep naar ‘Hollands Venetië’ voor een watertocht met fluisterbootjes. Langs het riet, de weilanden, onder de bruggetjes door, en het meer over. Hollandser wordt het niet! Daarna werd datzelfde Holland fanatiek aangemoedigd tijdens de wedstrijd Nederland – Australië. Geïnspireerd door Oranje trok de groep zelf naar het sportveld, waarna ze zich op een welverdiende barbecue mochten storten.

Spektakulär Skifahren

We zochten een nieuwe, spectaculaire activiteit. Die vonden we in Duitsland. In het Alpin Center konden de jongeren snowboarden en skiën. We ontdekten een paar natuurralenten, maar zagen ook jongeren tegen een muur op skiën, tegen andere skiërs opknallen en met de benen in de lucht naar beneden zeilen. In beide gevallen was het heerlijk om te zien!

Als extraatje volgde een bezoekje aan het Indoor Skydiving Center. Hier werd de jeugd in een windturbine gegooid om te skydiven. ‘s Avonds stond onverwachts de DJ op de stoep. We hadden ‘m de verkeerde datum doorgegeven!

Natuurlijk lieten we de DJ niet meer vertrekken.

Al snel stond iedereen op de dansvloer. Het bleef nog lang onrustig in de Vuurtoren.

Tokkelen & tutten

Vrijdag waren de meiden even helemaal meisje en de jongens even helemaal jongen. Voor de mannen begon de dag met power-kiten. Vliegeren voor gevorderden, waarbij de kite je al snel de lucht intrekt. Daarna was het wandklimmen en tokkelen. Veel stoerder wordt het niet. Teruggekomen wisten de jongens niet wat ze zagen! Met wat hulp van professionele kappers en stylisten zagen de meiden er op hun allermooist uit.

liefdevol afscheid

Na een lange nacht met weinig slaap was er nog tijd voor één laatste activiteit: taarten decoreren. Toen was het tijd om afscheid van elkaar te nemen. Mooi om te zien hoe liefdevol dit afscheid verliep en hoeveel waardering de jongeren voor elkaar hebben. Een prachtig afscheid van een week om nooit te vergeten!

 

jongerenweek6

jongerenweek5

jongerenweek4

jongerenweek3

jongerenweek2