Brandwondendag 2014


20 september 2014 werd de Brandwondendag georganiseerd in Burgers’ Zoo te Arnhem. Na een succesvolle editie in 2013, hebben we deze dag ook dit keer georganiseerd met de Nederlandse Brandwonden Stichting en de Vereniging Mensen met Brandwonden.


Zonder ouders door de Zoo

Voor de volwassenen was er ‘s ochtends een programma onder leiding van Hella van der Wijst. De kinderen waren onder begeleiding van de vrijwilligers het park in gegaan. Zij konden kijken, spelen, genieten, ravotten en nog veel meer leuke dingen doen. Het was prachtig weer, zodat het buiten goed vertoeven was. De vrijwilligers bezorgden de kinderen een onvergetelijke dag.

Workshops voor weerbaarheid

Na de lunch waren er workshops voor de ouders van kinderen met brandwonden.

Zo was er een workshop Weerbaarheid die getroffen ouders helpt hun persoonlijke balans te vinden en stress-gerelateerde klachten en burn-outs te voorkomen.

De workshop Gedachte-Krachtig leert hoe je gedachten je leven sturen. Wie zich hiervan bewust is, kan de kracht van deze gedachten inzetten om een nare situatie snel te verbeteren.

Met een glimlach terug naar huis


De dag werd afgesloten met een voorstelling van de beide ambassadeurs van stichting Kind en Brandwond; Martijn Koning en Hans Kazàn.

Het was een uitstekende dag die in goede samenwerking door de drie organisaties was neergezet. Daarom is besloten dat ook de Brandwondendag ook in 2015 in Arnhem zal plaatsvinden.

 

Jacob Blik