banner_martijn1

Martijn Koning

ambassadeur

Als een kind eindelijk thuiskomst van het brandwondencentrum, is de genezing nog maar net begonnen. Niet alleen hun spiegelbeeld, maar ook hun zelfbeeld is vaak drastisch veranderd. En dan zijn er ook nog de vervelende reacties en starende blikken… Dan kan je wel wat steun gebruiken.“Ze hoeven zich nergens voor te schamen”

Martijn Koning is sinds 2014 ambassadeur van de Stichting Kind en Brandwond. Dat de stand-up comedian zich verbindt met een serieus thema als brandwonden, is logischer dan het lijkt.

“Ik ben ambassadeur van Kind en Brandwond omdat de vrijwilligers kinderen niet alleen ondersteunen tijdens hun behandelingen, maar ook hulp bieden in de omgang met de buitenwereld. Op school. Bij het sporten. De rare blikken die ze krijgen… Het is zo belangrijk dat ze steun van elkaar krijgen en beseffen dat ze niet alleen zijn. En dat ze zich nergens voor hoeven te schamen.”

“Tijdens de Brandwondendag in Burgers’ Zoo verzorgde ik samen met collega-ambassadeur Hans Kazán en zijn zoon Steven de afsluiting. Ook mocht ik een avond meelopen tijdens de Jongeren Vakantieweek. Ik vond die kinderen zo lief, zo sterk en zo cool. Ik hoop dat ik mijn steentje kan bijdragen. Op welke manier dan ook.”

“Bijvoorbeeld door te laten zien dat lachen je energie geeft, de pijn vermindert en je beschermt tegen negatieve invloeden. Humor kan helpen om serieuze zaken te relativeren, en maakt je weerbaarder in vervelende situaties.”

“Ik vond die kinderen zo lief en zo sterk en zo cool.”

 

 

martijn_content

 

Over Martijn Koning
Martijn Koning (1978) maakt al bijna tien jaar de Nederlandse comedy podia onveilig, sinds 2006 als lid van Comedytrain. Daarbij combineert hij snedige one-liners met een buitengewoon fantasierijke kijk op de werkelijkheid. Razendsnel manoeuvreert Koning door de wereld in zijn hoofd die afwisselend pijnlijk herkenbaar en totaal absurd is, maar altijd onweerstaanbaar geestig. Na o.a. een aantal succesvolle seizoenen van Martijns Eindemaandsvoorstellingen waagt Martijn nu de stap naar een soloprogramma: De maand van Martijn, nu in zeer veel theaters in het land te bewonderen. Maar Martijns is op een vrije avond ook nog regelmatig op het Toomlerpodium te vinden