hans_kazan_steven_kazan_1_groot

Hans Kazàn

ambassadeur

“Brandwonden zijn pijnlijk en laten blijvende littekens achter. Vooral jonge slachtoffers lijden hieronder. Kind en Brandwond helpt kinderen weer onbevangen en gelukkig in het leven te staan.”


“Littekens van brandwonden zijn helaas blijvend. Hoe je er vervolgens mee omgaat, bepaalt voor een groot deel het geluk van deze kinderen. Kind en Brandwond helpt hen positief naar de toekomst te kijken.

Tijdens de vakantieweken samen weer het zwembad in, ook al kijken er mensen naar je littekens. Gewoon weer bij een kampvuur durven staan. Leren omgaan met het feit dat mensen naar je staren omdat je er “anders” uitziet. Om kinderen en jongeren te helpen weer met zelfvertrouwen de wereld in te stappen…daarvoor zijn de activiteiten van Kind en Brandwond noodzakelijk. Hiervoor hebben wij uw steun nodig. Help en doneer daarom aan Kind en Brandwond.

Aandacht voor kind én gezin

Het bijzondere aan deze stichting is, dat ze er zijn voor het hele gezin. Want als een kind brandwonden krijgt, treft dit hen allemaal. Tijdens de Brandwondendag staat daarom het gezin centraal. Er is aandacht voor de broertjes en zusjes die het ongeluk zagen gebeuren. Ouders leren hier van elkaar, bijvoorbeeld hoe ze kunnen omgaan met schuldgevoelens. Vanwege deze gezinsbenadering mocht ik de Brandwondendag in Burgers’ Zoo in Arnhem afsluiten met mijn jongste zoon, comedian Steven Kazàn. Mooi om als vader en zoon samen te kunnen optreden voor al deze gezinnen. En natuurlijk voor alle vrijwilligers zonder wie stichting Kind en Brandwond niet kan bestaan.”

“Mijn motto is: het verleden kun je niet veranderen, de toekomst wel.”