banner_chantal

Chantal Nuus

ambassadeur

Ambassadrice Chantal, onze kracht achter de schermen.


“Je kunt gelukkig worden, brandwonden of niet.”

 

Toen ze drie was ontplofte de gastank van de camper waarmee de familie op vakantie was. Ondertussen is Chantal moeder van twee kinderen en werkt ze als gastouder. Na jaren als vrijwilliger te werken, is ze in september 2010 benoemd tot ambassadrice.

“”Ik weet dat er erg veel twijfels ontstaan bij brandwonden­slachtoffers. Hoe gaat het straks met je baan, je relatie en kinderen krijgen? Ook ik heb die gehad. Maar nu ik alles heb bereikt wat ik wilde, ben ik gelukkig. Brandwonden of niet. Deze ervaring wil ik graag met anderen delen die nu nog erg veel twijfels hebben”

“Ik heb in eerste instantie veel geleerd tijdens de vakantieweken die ik als jongere zelf heb bezocht. Verder vind ik het erg fijn om mijn eigen ervaring te delen met de kinderen. Helaas ben ik door mijn gezin en werkzaamheden niet meer zo actief als eerder, maar de stichting blijft me boeien. Alle mooie dingen die ze doen voor de ouders en kinderen zijn geweldig.”
“Kind en Brandwond heeft een heel bijzondere doelgroep. Deze kinderen hebben levenslang. Er zullen altijd vragen komen, hoe oud ze ook zijn. De stichting draagt bij aan de verwerking van pijn en verdriet. En bereidt ze mentaal voor op het leven na het ongeluk. Ervaringen delen en gewoon kind kunnen zijn, dat is het mooiste wat de stichting deze kinderen geeft.

“”Ervaringen delen en gewoon kind kunnen zijn, dat is voor mij het mooiste wat de stichting deze kinderen geeft.”

chantal_nuus_k&b