Agenda

Kinderweek 2015

van 3 mei 2015 tot 8 mei 2015

Tienerweek 2015

van 23 mei 2015 tot 28 mei 2015

Jongerenweek 2015

van 28 juni 2015 tot 2 juli 2015

volg ons ook op:

Logo K&B
Logo CBF

Over de stichting

Waarom de Stichting Kind en Brandwond?

Kinderen met brandwonden hebben het verbranden van hun huid meestal heel bewust meegemaakt. Ze beleefden een indringende pijn en zagen ouders of omstanders paniekerig reageren. Een traumatische ervaring voor kinderen.

Na het ongeval volgt vaak een pijnlijke behandeling en soms meerdere operaties. Zijn de wonden eenmaal genezen, dan blijven er vaak littekens achter. Ziekenhuizen en brandwondencentra doen er alles aan om een optimale medische verzorging te geven. Maar buiten het ziekenhuis kan en moet er meer gebeuren voordat een kind weer zichzelf is. 
 

Wat doet de Stichting Kind en Brandwond?
We bieden aanvulling op de behandeling in brandwondencentra in Beverwijk, Groningen en Rotterdam aan. Onze belangrijkste activiteiten zijn het organiseren van vakantieweken voor kinderen, tieners en jongeren met brandwonden en de jaarlijkse gezinsdagen. Hier kunnen kinderen en ouders wennen aan de nieuwe situatie, en leert het kind omgaan met het trauma en littekens.

Een veilige plek voor kind en ouders
Daarnaast helpen we bij het kindvriendelijk inrichten van ruimtes in brandwondencentra. Ook zorgen we voor voorlichtingsmateriaal en hebben we speciaal oefen- en spelmateriaal ontwikkeld. Tevens ondersteunen we verblijfshuizen voor ouders van opgenomen kinderen in Beverwijk en Groningen. We hopen er ook een in Rotterdam te realiseren. 
 

Dankzij vrijwilligers uit brandwondencentra
Stichting Kind en Brandwond is in 1990 opgericht door leden van het Brandwondencentrum Beverwijk. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot een landelijke stichting.  De  leden van de brandwondenteams in Beverwijk, Groningen en Rotterdam zetten zich samen met anderen uit de brandwondenzorg vrijwillig in om het lot van kinderen met brandwonden te verbeteren.


Wie is de Stichting Kind en Brandwond? 
Bestuur, adviesgroep en werkgroepen.

Wie betaalt Stichting Kind en Brandwond? 
Financieel verslag 2013


 

 
 

Actueel

Waarom Stichting Kind en Brandwond ?

CBF Certificaat

CBF Certificaat voor kleine goede doelen Reg.nr. 810

RSIN/Fiscaal nummer ANBI 815596236

Word sponsor

IJsjes