Agenda

Kinderweek 2015

van 3 mei 2015 tot 8 mei 2015

Tienerweek 2015

van 23 mei 2015 tot 28 mei 2015

Jongerenweek 2015

van 28 juni 2015 tot 2 juli 2015

volg ons ook op:

Logo K&B
Logo CBF

Het BWC Groningen

Wat maakte de Stichting Kind en Brandwond mogelijk?
Soms is het lastig om aan te geven wat nu precies het aandeel is dat de stichting doet binnen ons centrum, maar soms valt dat ook reuze mee. We hebben vele kleine spulletjes gekocht. Ook Sinterklaas kon flink uitpakken voor de opgenomen kinderen.
Het is mooi om te zien hoe de kleine toverstokken die onze ambassadeur mee nam, in de smaak vielen. En dat zijn dan alleen nog maar de cadeautjes.
De belangrijkste bijdrage dit jaar was misschien wel het fotoboek dat we hebben laten maken voor één van onze patiëntjes. Deze jongen heeft in een huisbrand al zijn herinneringen uit het verleden verloren. Foto's werden uit de albums van zijn ooms, tantes en grootouders tevoorschijn gehaald. Zo hadden we in ieder geval iets.
De lange tijd die hij in het ziekenhuis had gelegen, hadden vele verschillende situaties met zich mee gebracht. Onderzoeken, spelen, badderen, bezoek, Sinterklaas enz. Heel veel werd vastgelegd op de foto. Als afscheidscadeau heeft de stichting het mogelijk gemaakt dat hij een uitgebreid album van ons heeft gekregen, als aandenken aan de periode in het Martiniziekenhuis.  Sommige foto's om te laten zien wat er gebeurde, maar andere, ook erg ontroerende foto's waarop hij zijn broertje opbelt. Een dikke traan, zoals op het klassieke schilderij van het kleine zigeunerjongetje.
Door geld van de stichting kon dit gerealiseerd worden. 2008 was voor ons een druk jaar, we hebben eerder al verslag gedaan van de inrichting van de speelkamers in het nieuwe centrum. Met de hele verhuizing en alle drukte die daarbij kwam kijken, hebben we nog niet alle projecten voor het kindvriendelijk inrichten van de afdeling kunnen verwezenlijken.Gelukkig maakt de Stichting Kind en Brandwond het mogelijk om ook deze materialen in 2009 aan te schaffen.

Adverteren


Uw advertentie hier?

Neem dan contact met ons op.