Agenda

Kinderweek 2015

van 3 mei 2015 tot 8 mei 2015

Tienerweek 2015

van 23 mei 2015 tot 28 mei 2015

Jongerenweek 2015

van 28 juni 2015 tot 2 juli 2015

volg ons ook op:

Logo K&B
Logo CBF

Krant 2006

Voorwoord

Op het ogenblik staan veel stichtingen onder druk. Het aantal giften gaat omlaag en het aantal donateurs neemt af. Dit heeft te maken met de grotere openheid die de Nederlanders eisen van de stichtingen; de mensen willen weten wat er met hun gift gebeurt en welk deel daadwerkelijk aan het doel wordt besteed. Daarbij vallen twee zaken op. De salarissen van de directeuren worden openbaar en men schrikt soms van de hoogte van deze inkomsten. Ook blijkt soms dat het geld niet op de goede plek terecht komt en dat er vooral bij buitenlandse projecten veel aan de strijkstok blijft hangen.

Brandwondencentrum Groningen

De stichting Kind en Brandwond maakt ook in het Groningse Brandwondencentrum veel zaken mogelijk. Soms is er weinig nodig om kinderen even af te leiden van de dagelijkse sleur in het Brandwondencentrum, vertelt pedagogisch medewerker Jan-Kees Zuiker.

Brandwondencentrum Beverwijk

In januari 2006 hield Radio Heemskerk een interview met Marja Kazemier en Kitty Stoker. Marja is moeder van twee kinderen met brandwonden en auteur van het boek ‘Gezocht: penvriendin met brandwonden’. Kitty werkt als nazorgverpleegkundige op het Kinderbrandwondencentrum in Beverwijk.

Brandwondencentrum Rotterdam

Sinds vorig jaar bezit het brandwondencentrum van Rotterdam een nieuwe ambulance van Playmobil. Deze wordt gebruikt in de speelkamer, om de kinderen te helpen met het verwerken van hun ongeval.

Vrijwilliger in beeld: Marjorie Knol

Marjorie Knol is 25 jaar en werkt bij de Nederlandse Brandwondenstichting op de afdeling Voorlichting. Zij was één van de twaalf vrijwilligers die dit jaar meegingen op het Jongerenkamp (leeftijdsgroep 15 tot 18 jaar).

Vrijwilliger in beeld: Tom Huis in 't Veld

De 32-jarige Tom Huis in ’t Veld werkt in het dagelijks leven bij Getronics PinkRoccade. Jarenlang gaf hij leiding bij Scouting en daar leerde hij Ella van Unen kennen. Zij vroeg of hij mee wilde helpen met de kinderkampen. Of, in de woorden van Tom: “Ik mocht mee met het brandwondenkinderkamp. Dat vond ik een hele eer”.

Vrijwilliger in beeld: Supermoeder Trudy en haar puberende tieners

Trudy Aleven werkt al negentien jaar op het Brandwondencentrum in Groningen: “Het blijft een uitdaging. Ik had nooit gedacht dat een specialisme mij zo lang zou interesseren en intrigeren, maar ik ben nog lang niet uitgeleerd, ondanks dat ik al 33 jaar in het vak zit.”

Het Kiwanishuis

Het was het afgelopen jaar heel druk. Gezinnen woonden hier, met ieder hun eigen verhaal, voor korte of heel lange tijd, tot wel een half jaar aan één stuk.

Adverteren


Uw advertentie hier?

Neem dan contact met ons op.