Afbeelding Brandwondendag website

Brandwondendag 2017 in Safaripark Beekse Bergen


Speciaal voor iedereen met brandwonden, organiseren we zaterdag 4 november 2017 de Brandwondendag in Safaripark Beekse Bergen, te Hilvarenbeek. Een brandwondenongeval treft het hele gezin, daarom zijn ouders, broertjes en zusjes ook van harte welkom! Dit is dé dag om mensen te ontmoeten die hetzelfde hebben meegemaakt. Een dag voor jong en oud; waar je ervaringen kunt delen en energie kunt opdoen. Kom jij ook?

Dagprogramma (jong)volwassenen

Iedereen vanaf 15 jaar en ouder is welkom om het programma van de Brandwondendag te volgen. Dit ziet er als volgt uit:
09.30 Ontvangst met koffie en thee
10:00 Kinderen vertrekken naar het park
10:00 Opening en welkom
11:00 Eerste ronde gespreksgroepen en workshops
12:30 Lunch
14.00 Tweede ronde gespreksgroepen en workshops
15.30 Kinderen terug uit het park
16.00 Gezamenlijke afsluiting met de kinderen
16.30 Einde programma
17.00 Mogelijkheid om in de Safaribus te stappen en het park te bezoeken.

Dagprogramma kinderen

Kinderen van 4 t/m 17 jaar hebben een onvergetelijke dag in Safaripark Beekse bergen! Kinderen vanaf 16 jaar mogen als ze dat willen ook deelnemen aan het programma voor de (jong)volwassenen. Om 10.00 uur vertrekken de kinderen in groepjes onder professionele begeleiding naar het attractiepark. Alle kinderen krijgen een polsbandje met telefoonnummer, een lunchpakket en tussendoortjes. Om 15:30 uur komen de kinderen terug en sluiten we de dag gezamenlijk af. Alle kinderen zijn welkom: kinderen met brandwonden, hun broers, zussen en kinderen van ouders met brandwonden. Helaas is er geen ruimte om neefjes, nichtjes, vriendjes of vriendinnetjes mee te nemen.

Gespreksgroepen en workshops

Er zullen deze dag verschillende gespreksgroepen gegeven worden. Allen begeleidt door professionals vaak uit een van de drie brandwondencentra, altijd in combinatie met een ervaringsdeskundigen.

De gespreksgrepen die dit jaar op de brandwondendag te vinden zijn o.a;

Gespreksgroep Zelfbetrokkenen
Lotgenotencontact voor en door mensen met brandwonden.
De littekens van een verbranding kunnen een behoorlijke invloed hebben op je leven. Vaak ben je de enige in je omgeving. Erover praten is lastig. Er is wel begrip, maar écht begrijpen wat het voor iemand betekent, is voor buitenstaanders moeilijk. Het is daarom fijn om te praten met mensen die dezelfde ervaring hebben. Ze herkennen gevoelens als verdriet, schaamte of schuld. Ze hebben antwoorden op jouw vragen en jij misschien op die van hen.

Gespreksgroep Mensen met littekens door Necrotiserende fasciitis
Deze gespreksgroep is bestemd voor mensen met littekens na het doormaken van Necrotiserende fasciitis. Ook gezinsleden en partners zijn van harte welkom. Dit ziektebeeld, gepaard gaande met infectie van huid en onderliggende weefsels, kan tot ernstige huiddefecten leiden. De behandeling is intensief en vindt vaak plaats in een brandwondencentrum. Hoewel de oorzaak anders is dan bij brandwonden, zijn de littekens en het vervolg van het behandelingstraject vergelijkbaar.

Gespreksgroep voor ouder(s) van kinderen met brandwonden
Het brandwondenongeval van een kind is voor ouders zeer ingrijpend. Het lange medische traject dat je samen met je kind doormaakt, de zorgen over de toekomst van je kind en het zien van zijn of haar littekens. Over deze zeer emotionele ervaringen wordt in deze gespreksgroep gesproken. De onderwerpen die ’s morgens tijdens de workshop naar voren komen zullen tijdens deze gespreksgroep verder besproken worden.

Gespreksgroep voor partner en/of familieleden
Deze gespreksgroep is speciaal bedoeld voor een partner van iemand met brandwonden of een familielid. Een ongeval raakt meer dan alleen het slachtoffer zelf en het is goed dat ook die personen hun verhaal kunnen doen en delen. Het lange medische traject, het zien van zijn of haar littekens, of het omgaan met de blijvende gevolgen. Over deze ervaringen wordt in deze gespreksgroep gesproken.
Ook zijn er verschillende workshops. Deze zijn vrijwel altijd gerelateerd aan het thema van de dag.
Zodra hierover meer bekend is zullen we deze hier ook noemen.

 

Overige activiteiten zijn o.a.

-Huidtherapie
Breng een bezoekje aan de stand van de huidtherapeuten. Zij zijn gespecialiseerd in huidtherapie voor mensen met brandwonden. De aanwezige huidtherapeuten kunnen je informeren over de behandeling en je verwijzen naar een huidtherapeut bij jou in de buurt.

-Beautyplein
Loop eens binnen bij het Beautyplein voor een make-upadvies en laat na afloop een mooie portretfoto maken!

-Restaurant / vrije ruimte
Misschien heb je geen behoefte om deel te nemen aan een gespreksgroep of workshop. Wij nodigen je dan graag uit om in een ongedwongen sfeer naar het restaurant te komen. Daar kun je genieten van een kopje koffie, stands bezoeken en in gesprek komen met andere deelnemers.

Organisatie & Kosten

De Brandwondendag wordt georganiseerd door Stichting Kind & Brandwond, de Vereniging van Mensen met Brandwonden en de Brandwonden Stichting. We kunnen deze dag organiseren door de steun van sponsoren en donaties van particulieren en bedrijven. Voor een compleet verzorgd dagprogramma inclusief eten, drinken en uitrijmunt, vragen we een kleine (minimale) onkostenvergoeding.

Deelnemers aan het programma betalen € 12,50 p.p.
Kinderen betalen € 5,00
Vervoer en locatie

Safaripark de Beekse bergen beschikt over een groot GRATIS parkeerterrein naast de ingang van het Event Center.
Beekse Bergen EVENT CENTER
Beekse Bergen 1
5081 NJ Hilvarenbeek

 

Vragen over de Brandwondendag?
Neem gerust contact op met het secretariaat van de Brandwondendag, 0251-275560. We helpen je graag verder.