Agenda

Kinderweek 2015

van 3 mei 2015 tot 8 mei 2015

Tienerweek 2015

van 23 mei 2015 tot 28 mei 2015

Jongerenweek 2015

van 28 juni 2015 tot 2 juli 2015

volg ons ook op:

Logo K&B
Logo CBF

Gezinsdag 2006

Cornelius en Chipo, de persoonlijke hoflakeien van prins Willem-Alexander en prinses Maxima, en hun koninklijke kindertjes natuurlijk, ontvingen zaterdag 23 september ruim 130 kinderen en hun ouders in Dierenpark Emmen.

Hoflakeien zingen welkomstlied voor de gasten

Koninklijk toegezongen
Cornelius en Chipo begonnen met "een goocheltruc”, Hans Kazan, die er helaas zelf niet bij kon zijn, had met hen gebeld en één en ander uitgelegd. Maar of de lakeien dat nu helemaal begrepen hadden..? Het koninklijk hoflied ging ze in ieder geval veel beter af! Nadat iedereen koninklijk was toegezongen door de hoflakeien gingen ruim 50 vrijwilligers op pad met de kinderen en jongeren in het Dierenpark Emmen.

Zoo Show en rondleidingen achter de schermen.
Een deel van de groep kinderen ging naar de Zoo-show "Sporen van de nacht". Ze konden hier zelf, in het decor van een grote boerenschuur ontdekken, welke dieren er 's nachts allemaal in en rond de schuur hadden rondgespookt en wat deze ongenode gasten hadden aangericht! In de middag had iedere groep een rondleiding achter de schermen. Zij mochten apen voeren, slangen aaien en kwamen allerlei dingen aan de weet over het verzorgen van dieren in de dierentuin Een groep mocht zelfs het kleine girafje zien welke onlangs was geboren. En ja de olifanten, die blijven altijd leuk!

Het olifanten gezin.

Tijdens het kijken en slenteren bespraken de jongeren hun ervaringen, vooral over het ziekenhuis. Het was leuk dat broers en zussen ook mee konden praten. Voor veel kinderen was het al prettig om te weten dat er andere kinderen zijn in dezelfde situatie.

Ouders wisselen ervaringen uit
Was het voor de kinderen vooral een leuke, coole dag, voor de ouders was er een druk programma. De familie Vermeulen vertelde de ervaringen met hun dochter Frederique, een aantal jaren geleden. Dit indrukwekkende verhaal liet vooral zien hoeveel veerkracht kinderen hebben, maar ook de gezinnen die dit overkomt. Hun verhaal kun je binnenkort hier lezen op de website. Mw. Jongen, plastisch chirurg, vertelde en liet foto’s zien over haar werk in het Brandwondencentrum, maar ook over haar werk in Afrika, waar helaas de ontwikkeling van de brandwondenzorg nog in de kinderschoenen staan. Het was voor sommige ouders wel moeilijk om te zien wat er in de operatiekamer met hun kind gebeurd kon zijn. Na de lunch in het park gingen Joska de Goede en Boukje Lobbrecht, allebei psychologen verbonden aan een brandwondencentrum, napraten met alle ouders. Het ochtend programma had de nodige emoties losgemaakt. Maar vooral werden onderling ervaringen uitgewisseld en contacten gelegd. Naast herkenning van elkaars situatie bleek bovenal dat de impact van brandwonden enorm is, maar dat geen 2 gevallen hetzelfde zijn.

Aandacht voor de "koninklijke gasten".
Het programma Hart van Nederland was naar Emmen gekomen om verslag te doen van deze bijzondere en waardevolle dag. Zwanique vertelde heel goed waar het nu allemaal om gaat, namelijk net als iedereen behandeld worden! Kinderen met brandwonden krijgen vaak veel aandacht, maar dat is nou net niet de aandacht die ze niet willen. Even een blik van " oja die heeft brandwonden” is prima. Maar nastarende blikken met een afgrijzend gezicht erbij is het ergste wat je kan overkomen. Nick vertelde zijn verhaal aan een journalist van het Dagblad van het Noorden en ging stoer met een slang op de foto.

Dank aan iedereen.
Ter afsluiting genoot iedereen, de gezinnen maar ook de vrijwilligers, van een heerlijk buffet. De kinderen mochten grabbelen in de ijsjesmand en kregen nog een mooie poster als aandenken mee, die kon mooi in de rugtas die ze ’s morgens al hadden gekregen. Het Dierenpark Emmen heeft ons enorm gastvrij ontvangen. Wil en zijn team, Sylvia en Marianne en alle anderen hebben ons gedurende de voorbereidingen en op deze dag geweldig terzijde gestaan. Maar ook dank aan Alles Kids Events & Entertainment en aan Tim en Kees (Quks Theaterproducties), super dat het op deze korte termijn nog kon! Natuurlijk vooral dank aan alle vrijwilligers die ieder jaar zorgen dat deze dag mogelijk is. Tot slot dank aan alle gezinnen, hopelijk vonden jullie het net als wij een gezellige maar bovenal waardevolle dag. Tot volgend jaar!

Bedankt

Belevenis

IJsjes

 

Knuffels