Agenda

Kinderweek 2015

van 3 mei 2015 tot 8 mei 2015

Tienerweek 2015

van 23 mei 2015 tot 28 mei 2015

Jongerenweek 2015

van 28 juni 2015 tot 2 juli 2015

volg ons ook op:

Logo K&B
Logo CBF

Gezinsdag 2005

Het lijken exotische drankjes, uitstapjes naar Italië, Spanje Mexico...... Maar het zijn de spetterende attracties die de kinderen en jongeren met brandwonden onlangs beleefden op de jaarlijkse gezinsdag van Stichting Kind en Brandwond in Walibi World.


Hoog was het!

Afzien en Overwinnen
" Afzien en overwinnen" dat gold dit jaar vooral voor de vrijwilligers die met de kinderen en jongeren op pad gingen. De kinderen hadden geen enkele moeite met de metershoge Goliath, de lange Flying Dutchman. Maar de vrijwilligers moesten wel even slikken toen zij al die enorme achtbanen zagen.


Woh, wat een achtbaan !

Zaterdag 17 september 2005 begon voor de meeste vrijwilligers en deelnemers al vroeg.
Maar dat stelde niets voor vergeleken bij de kinderen zij waren nog veel eerder wakker vanwege de opwinding. Zo'n 350 deelnemers reisden vanuit het hele land, zowel per fiets, per trein, per bus, per auto, zelfs per vliegtuig, al vroeg naar Walibi World in Biddinghuizen. Bij aankomst gingen de "wereldreizigers" op de kiek, een familie aandenken voor later.


Per, bus, auto, en vliegtuig.

Olympisch kampioen Leontien "Sport is goed voor iedereen!"
Ook Leontien Zijlaard- van Moorsel moest vroeg haar bed uit, deze topwielrenster, en olympisch kampioene, opende deze bijzondere gezinsdag vanwege het 15e jubileum van de stichting. Leontien vertelde over het belang van sport, iedereen kan sport beoefenen, er zijn vaak minder
belemmeringen dan je denkt! Ze vond het dan ook een eer dat zij op deze dag de sport mocht promoten. Leontien is zelf o.a. ambassadeur van de Clini Clowns, die wij natuurlijk allemaal kennen in onze Brandwondencentra.


Interview met Leontien

Leontien weet wat het is om vanuit een "diep dal" de berg weer op te klimmen, net als onze kinderen en jongeren met brandwonden die aanwezig waren op deze gezinsdag. Ook hun broers, zussen en ouders waren aanwezig. Leontien vertelde hoe belangrijk het is dat je familie achter je staat! Daarnaast werden de vragen beantwoord van de kinderen. Wist je dat Leontien heel graag een keer een roze fiets had willen hebben?? Ze hoopt er nu nog eens een te krijgen om mee naar de bakker te fietsen...


Roze fiets

Op de kiek met...
Voordat de inmiddels gevormde groepjes kinderen alle achtbanen in het park gingen verkennen ging ze bijna allemaal op de kiek met deze olympisch kampioene op de fiets.
Daarna waren ze helemaal klaar voor, met hun nieuwe zojuist verkregen heuptasje gevuld met heel veel lekkers, wilden ze maar 1 ding, op naar de achtbanen!


Op de kiek met Leontien.

O ja, wist je dat Leontien nog steeds het wereld-uur record in handen heeft. Welke van de achtbanen zal het wereld- minuut record hebben en het snelste zijn??


In het Park

Workshops voor de ouders
Intussen luisterde de ouders naar het verhaal van Brenda Kazemier, zij is zelf als jong meisje ernstig verbrand. Nu bijna 21 jaar oud vertelt ze haar verhaal voor de ouders. Ze wil dat de ouders wat hebben aan haar verhaal. "Voor mij een kleine moeite, hopelijk help ik de mensen ermee ", vertelt Brenda na afloop. Een aantal jaren geleden ging ze zelf nog mee met de kampen van Stichting Kind en Brandwond, nu helpt ze anderen. Ook in haar verhaal kwam het belang van sport naar voren. Ondank de beperkingen door de littekens is ze altijd blijven sporten
Petje af voor deze studente die tussen haar drukke werkzaamheden, tijd vrij maakt voor haar jongere lotgenoten en hun ouders.


Brenda Kazemier

In de middag werden er onderlinge ervaringen uitgewisseld o.a. over schuldgevoel onder leiding van Marie-Josè Oldenburger, kinderpsycholoog en verbonden aan de Vereniging van Mensen met Brandwonden en Els van Egmond eveneens verbonden aan deze vereniging. Net als voorgaande jaren was deze vereniging aanwezig met een stand waar de ouders terechtkonden voor informatie, net de Nederlandse Brandwonden Stichting. Uiteraard stond ook Ella van Unen, vrijwilligster en bestuurslid van het eerste uur samen met onze voorzitter, Jos Vloemans, de ouders te woord in onze eigen stand.


Stand Kind en Brandwond


Vereniging mensen met brandwonden

Wat kan Stichting Kind en Brandwond bieden?
Tot slot konden de ouders luisteren naar wat Stichting Kind en Brandwond zoal te bieden heeft. Jan Kees Zuiker, pedagogisch medewerker in Groningen en vrijwilliger bij onze Stichting vertelde o.a. over de kinderkampen. "Tijdens de kampen zie je de kinderen vaak opbloeien, na een week staan ze vol trots op het podium van de bonte avond. Enne... eenmaal over de drempel
heen krijgen we de kinderen niet meer uit zwembad" vertelt Jan Kees.
De moraal van het verhaal: "Grenzen verleggen en samen sterk zijn!" Daarbij komt: "Wat op het kamp mag, mag thuis doorgaans niet, dat maakt het juist zo leuk!". "Want waar mag je als 10 jarige nu een auto bekrassen en er vervolgende de heuvel mee afrijden!, en mag je met je handen het eten van de tafel af eten! "


Kinderkamp

Jos Vloemans, onze voorzitter, was in dit 15e jubileumjaar vooral benieuwd naar de mening wat de ouders. Wat doen we goed, wat niet en wat zouden we meer kunnen doen?

Heb jij vet coole ideeën, of je ouders? Stuur dan een mailtje naar ons en laat het weten want we zijn erg benieuwd naar jullie mening.

Spetterend ijsbuffet als afsluiting
Intussen vermaakte de kinderen en jongeren zich natuurlijk prima in Walibi, en de vrijwilligers die overwonnen hun "angsten" in de achtbanen. De dag eindigde natuurlijk met patat en frikadellen voor de kids! Voor de ouders waren er warme en koude gerechten en voor iedereen tot slot natuurlijk een spetterende ijsbuffet!


Aflsluiting

Wij hopen dat jullie het "vet" gezellig met elkaar hebben gehad en dat jullie ouders steun hebben gevonden bij elkaar, tot ziens!

Groet van Agna, Anneke, Bianca, Esther, Jacob en Kitty
Werkgroep Projecten
Stichting Kind en Brandwond.

Dankwoord

Dankzij uw hulp!

Het organiseren van dergelijke gezinsdagen is mogelijk dankzij de hulp van vele vrijwilligers. Maar ook dankzij donaties. Dit jaar konden we bijvoorbeeld dankzij de gift van 1 persoon alle kinderen een met snoep gevuld heuptasje geven.
Stichting Kind en Brandwond wil iedereen hartelijk danken voor alle hulp en bijdragen.
Ook dank aan de Vereniging van Mensen met Brandwonden en aan de Nederlandse Brandwonden Stichting.

Foto's: Tom Huis in 't Veld en Bianca Habing
Verslag: Jan Kees Zuiker en Bianca Habing

Belevenis

IJsjes

 

Knuffels