Agenda

Kinderweek 2015

van 3 mei 2015 tot 8 mei 2015

Tienerweek 2015

van 23 mei 2015 tot 28 mei 2015

Jongerenweek 2015

van 28 juni 2015 tot 2 juli 2015

volg ons ook op:

Logo K&B
Logo CBF

Gezinsdag 2004

Afgelopen zaterdag, 18 september 2004 werd weer de jaarlijkse gezinsdag gehouden. Kinderen en jongeren die afgelopen tijd in een van de brandwondencentra hebben gelegen werden samen met hun broertjes en zusjes en ouders uitgenodigd voor een dagje uit in Wassenaar.

Voor de kinderen betekende dit even niet denken aan de brandwonden maar even een dag in een andere wereld, dit jaar in die van Duinrell. De ouders hadden nu tijd om juist wel even terug en vooruit te kijken, maar dit maal samen met andere ouders onder begeleiding van deskundigen.Al vroeg vertrokken de vrijwilligers vanuit de verschillende brandwondencentra richting Wassenaar, sommige stonden wel om 05.00 uur op om de kinderen een mooie dag te bezorgen. Om 10.00 uur stonden medewerkers uit Beverwijk, Groningen en Rotterdam samen met Rick de Kikker klaar om de gezinnen te verwelkomen.

Na dit 1e welkom stonden koffie en limonade klaar in Restaurant de Kikkertuin. Terwijl de ouders bijkwamen van de rit naar Wassenaar begon de magie voor de kinderen en konden ze veranderen in hun lieveling dier of sprookjes figuur.
De Vereniging voor Mensen met Brandwonden en de Nederlandse Brandwonden Stichting waren ook weer enthousiast aanwezig. Ouders konden hier terecht voor informatie en advies en daar werd dankbaar gebruik van gemaakt. Ella van Unen was voor onze eigen Stichting de gehele dag aanwezig in de stand waar onder andere de films van de afgelopen kinder- en jongerenkampen konden worden bekeken.

Om 11.00 uur verwelkomde Jos Vloemans, voorzitter van de Stichting Kind en Brandwond, de meer dan 200 aanwezigen. “Gezien de opkomst heeft het merendeel van de ouders er behoefte aan om buiten het ziekenhuis, in een ontspannen sfeer, zaken aan de orde te stellen”, vertellen Kitty Stoker en Agna Nijman, die dit jaar de organisatie grotendeels op zich namen.
Daarna gingen de kinderen samen met de vrijwilligers en hun pas verkregen rugzak op pad. De met snoep gevulde rugtasjes waren niet alleen een attentie maar hielp de vrijwilligers de kinderen te kunnen traceren tussen de andere bezoekers in het park.

De grotere kinderen in het bezit van zwemdiploma’s gingen naar het Tikibad. Alle glijbanen in het Tikibad zijn samen meer dan een kilometer lang!

Het grootste overdekte glijbanenparadijs van Europa. Het was dan ook plonzen, spetteren en glijden in de wervelende waterwereld van het tropische Tikibad. Voor sommige kinderen eindigde het bezoek aan het Tikibad met de noodzaak voor een nieuw badpak.

Natuurlijk moest er wel eerst gegeten worden. Voor de ouders werd er een lunch geserveerd in de Kikkertuin, nadat zij de 1e workshop hadden bijgewoond van Toine van Trier, plastisch chirurg en Boukje Keizer ergotherapeute beide verbonden aan het Brandwondencentrum van Beverwijk

Intussen vermaakte de kinderen zich uitstekend in het attractiepark,
Ze voelden de spetters van de Splash, zweefden door de lucht in de Aqua Swing, ze tolden rond in de Mad Mill en genoten van de vele andere spannende attracties. De kleintjes vermaakte zich ook in de indoorspeeltuin Rick`s Fun Factory, in de locomotion en in Wonderland. Maar het aloude klimrek blijkt nog altijd in trek.

De ouders luisterden intussen naar het verhaal van Marja Kazemier, moeder van 4 kinderen waarvan 2 op jonge leeftijd ernstige brandwonden opliepen. Ze is bovendien schrijfster van het boekje, “Gezocht penvriendin met brandwonden”, daarnaast is ze contact persoon van de Vereniging voor Mensen met Brandwonden. Haar verhaal zorgde voor herkenning bij de ouders en de vragen en emoties kwamen dan ook los.

Een andere groep ouders waren onder van leiding Bea Janssen, psychologe verbonden aan het Brandwondencentrum van Beverwijk, met elkaar in gesprek.

Terwijl ouders praatte, kinderen speelde en de vrijwilligers werkte bereidde Hans Kazan, de afsluiting van de dag voor, hij stond als verrassing op het programma. Al voor de derde keer kwam hij met wederom met veel enthousiasme optreden voor Stichting Kind en Brandwond!
De kinderen waren blij verrast toen het doek open ging en Hans Kazan met zijn magie zorgde voor een spetterend optreden. Met stralende en bewonderende blikken werden de goochelkunsten van dichtbij gevolgd. Enkele kinderen lieten hun eigen toverkunsten zien, trouwringen gingen door de lucht en de doeken werden op magische wijze aan elkaar verbonden.

Bijna een uur waren ouders en kinderen in de ban van de goochelkunst, ze telde en gilde dan ook naar hartelust mee.

Na een dag lachen, emotie, spanning en lol was het tijd om even te onspannen en lekker te eten. Er stond een heerlijk buffet klaar en na het eten bedankte Jos Vloemans iedereen. De ouders en kinderen natuurlijk in de eerste plaats voor hun komst. Maar ook alle vrijwilligers zonder wie een dergelijke dag niet georganiseerd kan worden!

Tineke Opdam volgde voor Stichting Kind en Brandwond een aantal vrijwilligers en deelnemers en maakte een verslag voor Radio Heemskerk en voor de activiteitenkrant van de Stichting Kind en Brandwond. U kunt hierover op een later tijdstip dus nog meer over horen en lezen.

Al met al kunnen we terugkijken op een Spetterde dag!

Bianca Habing
Brandwondencentrum Groningen
Namens Kind en Brandwond

Belevenis

IJsjes

 

Knuffels