Agenda

Kinderweek 2015

van 3 mei 2015 tot 8 mei 2015

Tienerweek 2015

van 23 mei 2015 tot 28 mei 2015

Jongerenweek 2015

van 28 juni 2015 tot 2 juli 2015

volg ons ook op:

Logo K&B
Logo CBF

Activiteiten

De hoofdactiviteiten  van Stichting Kind en Brandwond zijn de vakantieweken en de Gezinsdagen.

Vakantieweken
Dit soort vakanties voor kinderen en jongeren met brandwonden zijn ontstaan in de Verenigde Staten. Er werden vakantieweken georganiseerd waarin, zoals op elk regulier kamp, sport en spel centraal stonden. Binnen het programma werden ervaringen uitgewisseld met lotgenoten, werd er positief omgegaan met vuur en waren er voorbeelden van volwassenen met brandwonden. Dit alles bleek zinvol bij de verwerking van het trauma en de manier waarop kinderen met hun leven verder gingen. Daarop organiseren we sinds 1992 vakantieweken voor kinderen, tieners en jongeren.

De staf
De staf wordt samengesteld uit medewerkers van de drie brandwondencentra, volwassenen met littekens van brandwonden en vrijwilligers die zich bij de Stichting Kind en Brandwond melden. Stafleden moeten enthousiast zijn om de vakantieweek voor te bereiden, een week keihard te werken en met elkaar de verantwoordelijkheid te dragen voor een spetterend vakantieprogramma.

Het is verrijkend als de staf bestaat uit mensen met heel verschillende achtergronden. Het is niet nodig dat ieder staflid ervaring heeft met brandwonden. Er gaan altijd een mannelijke en een vrouwelijke volwassenen met littekens van brandwonden. Er gaat ten minste één gespecialiseerde verpleegkundige mee. Bij de jongerenweek gaat altijd een arts mee. Een nieuw staflid heeft een 'sollicitatiegesprek' met de kampcoördinator waarin wederzijdse verwachtingen besproken worden. Verder wordt gekeken of de 'sollicitant' voldoende capaciteiten heeft. Voor stafleden van de jongerenweek geldt een minimum leeftijd van 25 jaar.

De deelnemers
De kinderen en jongeren worden door de Stichting Kind en Brandwond uitgenodigd mee te gaan op vakantie. Alle kinderen met duidelijk zichtbare littekens van brandwonden, al dan niet onder de kleding, komen in aanmerking.
Kinderen en jongeren kunnen zelf aangeven dat zij graag mee willen of hun ouders kunnen dat laten weten. De brandwondencentra geven aan welke kinderen specifiek in aanmerking komen en elk ander ziekenhuis kan kinderen aanmelden.

Gezinsdagen:
Het oplopen van brandwonden heeft niet alleen effect op het kind, tiener of jongeren zelf, maar ook op zijn omgeving. Daarom organiseren we sinds 2001 Gezinsdagen. Ook hier staat lotgenotencontact centraal, met name voor de ouders. Maar plezier staat voorop voor de kinderen, tieners en jongeren met brandwonden en voor hun broertjes en zusjes.

Inschrijven bij Stichting Kind en Brandwond.
In aanmerking komen voor de activiteiten? Schrijf u dan gratis in, dan houden wij u op de hoogte.
k&b_folder_gratis_inschrijven_HR 
Meer over vakantieweken of gezinsdagen.  
 

 

Belevenis

IJsjes

 

Knuffels